Arest preventiv pentru polițistul din Siriu cercetat penal pentru ucidere din culpă. Cât de băut era polițistul !? Analiza toxicologică a indicat 1,11 g/l alcoolemie în sânge

0

La data de 4.05.2023 Tribunalul Buzău a admis contestația declarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile față polițistul din Siriu cercetat penal pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 29.04.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe DN 10, pe raza orașului Nehoiu, sat Lunca Priporului a avut loc un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane.

 În fapt, în timp ce numitul P.B., polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău – Postul Poliție Siriu conducea, în noaptea de 28/29.04.2023, în timpul liber, autoturismul marca Mercedes, fiind sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,48mg/l în aerul expirat, pe fondul neatenţiei şi neadaptării vitezei în curbă, a pierdut controlul mașinii, a intrat în derapaj și apoi în coliziune cu un autotractor marca MAN, care se afla parcat pe marginea drumului, în afara părții carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta față.

Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 g/l în sânge la prima probă biologică de sânge recoltată.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data 30.04.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a solicitat instanței de judecată să dispună arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cercetările în cauză sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

,,Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.,, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!