Autocar cu 32 de navetiști răsturnat.Trafic blocat pe DN2E85 la ieșirea din Râmnicu Sărat spre Focșani. A fost activat planul roșu de intervenție

0

Traficul este blocat chiar în acest moment pe DN2E85, la ieșire din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani urmare producerii unui accident rutier. Un autovehicul este răsturnat în afara părții carosabile iar 22 de persoane din 32 aflate în autocar, se pare, necesită îngrijiri medicale.

Revenim cu amănunte.

UPDADE

Este vorba despre un autocar plin de navetiști din Râmnic și zonele limitrofe, care lucrează la o fabrică de confecții din Focșani. Accidentul s-a produs în timp ce se întorceau acasă, la sfârșit de program, după o zi de lucru. Autocarul s-a răsturnat; cel mai probabil din cauza condițiilor meteo și a carosabilului umed.

Mai multe ambulanțe au sosit la fața locului.

UPDATE

A fost activat Planul Roșu de Intervenție 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzau a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidentul rutier produs pe DN2E85, ieșirea din Râmnicu Sărat.

În autocar se aflau 32 de persoane, ce a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 11 ambulanțe SAJ.

Totodata, în sprijin intervin și o autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea.

În acest moment se acordă asistență medicală de urgență pentru 20 de persoane, toate conștiente.

Vom reveni cu amănunte.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii I.P.J. Buzău și I.S.U. Buzău, 22 persoane sunt transportate la U.P.U. și Spitalul Municipal Ramnicu Sărat.

Începând cu ora 18:24 s-a dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

Update

,,În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.,, transmite I.P.J. Buzău.

Bilanț final transmis de I.S.U. Buzău:

  • 30 de persoane implicate în eveniment;

  • 23 de persoane transportate la spital (19 femei și 4 bărbați);

  • 7 persoane asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital;

Au fost transportate astfel:

  • Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei;

  • Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați;

  • Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!