Permise reținute pe bandă rulantă și amenzi aplicate de peste 68.000 lei

0

Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate în ultimele 24 de ore pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic. Poliţiştii rutieri au reţinut permisele a 15 şoferi indisciplinaţi și au aplicat amenzi de peste 68.000 lei.

În ziua de 11 mai a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 84 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 9 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Accelerația bat-o vina !
Cu cea mai mare viteză – 155 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 43 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localității Limpeziș.
Alte 41 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 11 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, dar şi 41 pentru alte abateri în trafic. 6 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.

Pietoni și căruțași consiliați
22 de pietoni, căruțași și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 68.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.

Sfatul I.P.J. Buzău 

,,Recomandăm tuturor șoferilor să fie prudenţi şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. De asemenea, recomandăm pietonilor să circule numai pe trotuare. Traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.
Respectați recomandările! Cu siguranță, cineva drag vă aşteaptă acasă!,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!