Agenți economici sancționați, bani confiscați și amenzi de peste 37.000 lei

0

Două zile la rând poliţiştii din Pogoanele, Pârscov și Smeeni au efectuat controale peste controale la agenții economici dar și în trafic. Au confiscat bani, au ridicat permise auto și au aplicat amenzi usturătoare.

În zilele de 13 și 14 mai, poliţişti din cadrul Secțiilor de poliție Pogoanele, Pârscov și Smeeni au acţionat pe raza de competenţă pe linia verificării modului în care îşi desfăşoară activitatea agenţii economici, precum şi cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării normelor rutiere.

Au fost oprite pentru verificări peste 200 de autovehicule şi au fost efectuate 165 de testări cu aparatele etilotest/drugtest.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti la societăți comerciale, în cazul a 5 agenți economici au fost descoperite sume de bani neînregistrate pe casa de marcat.

Astfel, conform OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost confiscaţi 2129 de lei.

Permise reținute

Aparatul etilotest a indicat în cazul unui conducător auto în vârstă de 35 de ani, din Padina, valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În total, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 permise şi au fost ridicate 8 certificate de înmatriculare. În contextul verificărilor efectuate au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, O.U.G. nr. 195/2001 privind circulaţia pe drumurile publice și OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 37.700 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!