Primarul comunei Valea Râmnicului implicat în educație și sănătate

0

Școala Gimnazială Valea Râmnicului a fost gazdă primitoare a educatoarelor din mediul urban și rural. Primarul Marian Galbenu a fost prezent la eveniment. Se implică și în educație și în acțiuni ce au drept scop asigurarea sănătății locuitorilor. 

Unitatea școlară din comună a găzduit recent activitatea Cercului pedagogic al  educatoarelor – Zona Ramnicu-Sărat. Alături de directorul Școlii Gimnaziele, profesor Simona Ilie, au fost 35 de educatoare din Râmnic și mediul rural. Împreună au luat parte la o lecție demonstrativă, un exemplu de bună practică având ca temă ,,Anotimpul meu preferat,, susținută de educator Simina Nădășan.

Primarul comunei Valea Râmnicului a fost din nou alături de cadrele didactice și de copii.

Primarul Marian Galbenu s-a implicat și în activități care pun la dispoziția locuitorilor comunei posibilitatea de a efectua analize, în mod gratuit. Recent a dat curs organizării unei campanii de prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân. Pot fi testate gratuit și persoane fără asigurare medicală.

În acest sens, primarul comunei a lansat doamnelor din comună o invitație de participare la o examinare gratuită prin mamografie digitală, oferită de Institutul Regional de Oncologie Iași prin proiectul ,,ONCOFEM- Fii responsabilă de sănătatea ta !,,.

Conform proiectului, o Unitate mobilă de screening de cancer mamar împreună cu o echipă medicală, va fi prezentă în mai multe localități din țară pentru testarea unui număr de 30.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 ani și 69 ani.

În comuna Valea Râmnicului va poposi timp de două zile, în 29 și 30 iunie.

Vestea bună este că de mamografia digitală gratuită pot beneficia femei cu vârsta cuprinsă între 50 ani și 69 ani indiferent că au sau nu au asigurare medicală plătită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!