Bust dezvelit la Râmnicu Sărat în prezența Ministrului Culturii

0

Memoria unui om care a reprezentat cu onoare și mândrie peste hotare țara, județul Buzău și mai ales municipiul Râmnicu Sărat, unde, de altfel s-a și născut, a fost cinstită astăzi prin dezvelirea unei statui, respectiv a bustului celei care a fost soprana Florica Cristoforeanu.

Evenimentul a fost atent organizat de Asociația Culturală ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat cu sprijinul autorităților locale și a avut loc începând cu ora 13.30 în parcul din apropierea Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, unde se află și bustul cunoscutului Grigore Vieru, locație cunoscută ca și obiectiv turistic.

Reprentanți ai Asociației organizatoare, reprezentanți locali, reprezentanți ai Consiliului judeţean și ai Prefecturii Buzău, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române cât și Ministrul Culturii Lucian Romașcanu au luat, pe rând cuvântul și au transmis râmnicenilor informații privind importanța evenimentului, a culturii și informații despre soprana Florica Cristoforeanu.

Bustul a fost dezvelit la două zile după împlinirea a 137 ani de la nașterea sopranei, fiică a primarului orașului Râmnicu Sărat, Vasile Cristoforeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!