Marcel Ciolacu despre greva din învățământ

0

O solicitare urgentă a fost trimisă joi după-amiază la Inspectoratele școlare, de către Ministerul Educației, conform surselor Edupedu.ro. Instituția le-a cerut inspectorilor să solicite în toate școlile date concrete despre numărul de angajați, câți dintre ei sunt profesori și câți participă la greva generală, care va începe luni 22 mai. Imediat, inspectoratele școlare au transmis școlilor directiva.
Până dimineață la ora 9 directorii trebuie să facă acest referendum paralel cu cel al sindicatelor, cerut de Minister prin această adresă.
Datele adunate joi seara și vineri dimineața, din școli, vor fi prezentate în vidoconferință ministrului Educației, Ligia Deca, vineri la ora 10:00, de către inspectorii școlari generali și generali adjuncți din fiecare județ. După această ședință, fiecare inspectorat a programat cu directorii de școli videoconferințe proprii pentru a anunța în teritoriu planul prezentat de minister.
Luni, 22 mai 2023, de la ora 8:00 peste 150.000 de profesori și alți angajați în învățământ intră în grevă generală, potrivit sindicatelor.

,,Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit și cu premierul Ciucă și am garanția că are o disponiblitate similară la dialog.
Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea. Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali.,, a declarat președintele P.S.D. Marcel Ciolacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!