Plan comun semnat între Guvernul României și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

0

În data 18 mai 2023 la Palatul Victoria a fost semnat planul comun de acțiune în domeniul luptei împotriva traficului de persoane dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Semnarea acestui Plan comun de acțiune reprezintă un moment extrem de important în parcursul relației de cooperare între România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în marja Parteneriatului strategic pe care îl avem și a eforturilor comune de prevenire și combatere a criminalității. Documentul face parte din viziunea și strategia pe care Guvernul a asumat-o în ultimii 2 ani pentru ca România să fie o țară ostilă traficanților de persoane, dar sigură și prietenoasă pentru victimele acestui flagel.

De asemenea, semnarea acestui document comun de cooperare multisectorială în domeniul luptei împotriva traficului de persoane este și expresia grijii și preocupării pe care Guvernul României o are pentru cetățenii săi mai vulnerabili și expuși riscurilor traficului de persoane, care trăiesc în România sau într-una dintre cele mai largi comunități din diaspora, respectiv cea din Marea Britanie.

Planul de acțiune semnat, vine să ofere soluții și direcții de acțiune  comune și convergente între cele două state pe linia înțelegerii fenomenului traficului și a noilor forme de exploatare, a identificării traficanților și a aducerii lor în fața instanțelor de judecată, a prevenirii traficului de persoane și a identificării și protecției victimelor traficului de persoane.

Este imperios necesar să ne păstrăm angajamentul ferm de a lupta împotriva acestui flagel și de a avea capacitatea și disponibilitatea de a aborda această problemă pe toate cele trei paliere: prevenție, combatere și protecție a victimelor. Executivul României a asumat la cel mai înalt nivel răspunderea coordonării luptei împotriva traficului de persoane, iar mesajul meu este unul foarte clar: traficul de persoane este o formă de criminalitate față de care Guvernul României are toleranță zero, a declarat prim-ministrul, Nicolae-Ionel Ciucă.

Planul comun de acțiune a fost semnat de către Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului și coordonator national anti-trafic, secretarul de stat Bogdan Despescu, șef al Departamentului pentru Ordine și Siguranță publică din cadrul MAI și Sarah Dines, Home Office Minister for Safeguarding din cadrul Guvernului Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!