,,Sărbătoarea Trandafirului,, de Rusalii la Balta Albă

0

Luna iunie începe cu cântec și voie bună la Balta Albă. Pentru a păstra și promova obiceiurile și tradițiile zonei, primarul comunei, Ionel Marin, a inițiat an de an proiecte de hotărâre privind aprobarea programelor de activități culturale organizate la nivelul comunei. Prin inițierea unui astfel de proiect a stabilit și programul pentru anul în curs. Printre activitățile prinse în program se numără și ,,Sărbătoarea Trandafirului – Rusalii,,.

Proiectul inițiat de Ionel Marin vizează păstrarea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor comunei. Conform referatului de aprobare aflat în spatele hotărârii, prin proiectele inițiate la nivelul comunei, primarul încearcă să ofere comunității un program complex care să valorifice multiplele posibilități de manifestare culturală și de promovare a tradițiilor specifice zonei.

Programul stabilit pentru anul 2023 include o paletă largă de activități culturale cu rol instructiv educativ, spectacole și alte acțiuni specifice, oferind fiecărei categorii de vârstă posibilitatea să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut.

Locuitorii comunei Balta Albă vor păși în luna iunie în straie de sărbătoare și se vor bucura de un weekend de poveste. Vor petrece de ,,Ziua copilului,, ca mai apoi, în data de 04 iunie 2023, de Rusalii să se bucure de programul oferit de Primărie și Consiliul Local cu ocazia ,,Sărbătorii Trandafirului – Rusalii,,.

,,Festivalul ,,Sărbătoarea Trandafirului-Rusalii,, și activitățile grupului de copii ,,Bujorelul,, au devenit o tradiție la nivelul comunei, constituind un prilej și o modalitate în același timp de a valorifica obiceiurile tradiționale din comunitatea noatră.,, menționează Ionel Marin în referatul de aprobare din spatele proiectului inițiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!