Primăria și C.L.M. Râmnicu Sărat sprijină financiar lăcașele de cult

0

Nouă unități de cult din municipiul Râmnicu Sărat au depus la Primărie dosare și cereri privind acordarea de sprijin financiar. Consilierii locali au decis ca lăcașelor de cult să le fie alocată suma de 595.000 lei.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumei de 595.000 lei a fost inițiat de primarul Sorin Cîrjan și adoptat de consilierii locali în cadrul ședinței de lucru ce a avut loc la sfârșitul lunii mai.

Cele nouă lăcașe de cult au solicitat sprijin pentru efectuarea unor lucrări de restaurare, modernizare, pictură sau alte lucrări necesare dar și pentru plata facturilor la utilități.

Cea mai mare sumă, respectiv 400.000 lei, este alocată Parohiei ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena,, pentru montarea instalației de încălzire în pardoseală, montaj marmură, împrejmuire gard și amenajare rampă pentru persoane cu dizabilități.

Cea mai mică sumă, de 5.000 lei, a fost solicitată de Biserica Romano- Catolică, suma fiind necesară pentru plata facturilor la utilități.

În bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Râmnicu Sărat pe anul 2023 la capitolul ,,Cultură, recreere și religie,, subcapitolul ,,Servicii religioase,, art.59.12 ,,Susținerea cultelor,, este prevăzută și aprobată suma de 730.000 lei iar unitățile de cult pot solicita și pot primi sprijin financiar de la bugetele locale în vederea completării veniturilor proprii.

Reprezentanții parohiilor vor trebui însă, ca în termen de 180 zile, să depună la dosare și documentele justificative pentru sprijinul financiar acordat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!