Amenzi de peste 177.000 lei. 240 de șoferi au călcat prea tare pedala de acceleraţie

0

Peste 420 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţiştii rutieri şi 73 de permise de conducere reţinute în weekend. Tânăr de 22 de ani din Argeș surprins de radar în timp ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poșta Câlnău cu 170 km/h. Amenzi de peste 177.000 lei.

În perioada 9-11 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 428 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 73 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 240 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia, 48 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 170 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui tânăr de 22 de ani, din Argeș, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poșta Câlnău.

Alte 25 de permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru circulația pe sens opus.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (61), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (21), dar şi 74 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 177.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!