,,Ioșca, Sică și Mitică,, la Centrul Cultural din Râmnic

0
Povestea a trei romîni de etnii diferite, prieteni din tinerețe până la bătrânețe, va fi jucată pe scena Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat. Alături, doar de dragul unuia dintre ei, le-a fost și Samantha, cea care, în viziunea autorului este chiar România.
Actorii Mariana Anghel, Daniel Neguț, Ion Lőrinczi, Viorel Speteanu și Marius Herșcu vor interpreta vineri 16 iunie începând cu ora 19:00, piesa de teartru ,,Ioșca, Sică și Mitică,,.
Vor fi protagoniștii unei piese de teatru cu multe accente de umor, care prezintă povestea romanțată a trei români de etnii diferite, din cele trei regiuni istorice ale țării: Ioșca – ungur din Transilvania; Sică – evreu din Moldova; Mitică – din Muntenia, ce se împrietenesc în studenție, fiind colegi de cameră într-o tabără de vară și rămân, apoi, prieteni pentru totdeauna, parcurgând împreună cele trei etape mari ale unei vieți: tinerețe, maturitate, bătrânețe.
În viziunea autorului Nicolae Vasile, Samantha, femeia care parcurge cele trei etape ale vieții alături de ei, în realitate, interesată doar de unul dintre aceștia, este chiar România, fapt arătat voalat în ultima “strigare” a spectacolului, când Sică, batrân și confuz, o numește pe Samantha, în subconștient, Rolanda, care este, de fapt, traducerea în limba engleză a “ținutului România” , Ro Landa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!