Micuța Maria Țopea sprijinită din nou de autoritățile locale. Alte patru persoane au solicitat sprijin financiar

0

Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat a adoptat recent un proiect de hotărâre inițiat de primarul municipiului, ce prevede alocarea din bugetul local a unor sume pentru acordarea unor ajutoare de urgență unor familii sau persoane singure, aflate în situații deosebite.

Urmare solicitărilor înregistrate, Sorin Cârjan a inițiat un proiect de hotărâre ce a fost adoptat de C.L.M. Astfel, trei familii și alte două persoane singure vor primi ca sprijin financiar sume cuprinse între 900 lei și 5.000 lei.

Cea mai mare sumă, de 5.000 lei este solicitată de familia micuței Maria Țopea care a fost diagnosticată cu leziuni cerebrale și a avut nevoie urgent de un transplant de celule stem, intervenție care, se pare, a fost realizată la o Clinică din Austria la sfârșitul lunii martie.

Părinții fetiței au declarat că au venituri lunare de 6.755 lei însă sunt patru persoane și datorită problemelor de sănătate ale fetiței, nu fac față cheltuielilor.

În luna februarie, mama fetiței a făcut un apel disperat prin care solicita sprijin financiar, motivând că are nevoie de 12.000 euro pentru a se realiza intervenția la Clinica din Austria.

La vremea respectivă autoritățile s-au mobilizat și au organizat diverse evenimente caritabile în cadrul cărora s-au strâns peste 20.000 euro.

În cursul zilei de astăzi dar și ieri, mama fetiței a postat pe o rețea de socializare imagini și clipuri video cu mențiunea că se află cu fetița la un Centru de Recuperare Neuromotorie din comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița.

Alte patru persoane au solicitat și vor primi sume cuprinse între 900 lei și 1.500 lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!