65 de șoferi au fost sancționați pentru depășirea limitei de viteză

0

Peste 180 de sancţiuni au fost aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic, în ultimele 24 de ore. 65 de autovehicule au fost surprinse în timp ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 61.000 de lei. 

În data de 20 iunie 2023 polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 65 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

Împotriva a 12 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 153 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui bărbat de 28 de ani, din Bacău, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Spătaru.

Sancţiuni au mai fost aplicate și şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (26), pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (9), dar şi 25 pentru alte abateri în trafic.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

De asemenea, 63 de pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!