Dezbateri privind separarea copilului de familie și despre activitățile de prevenire. ,,… și-au dorit dezinformarea comunităților vulnerabile… ,,

0

La sfârșitul săptămânii trecute a fost organizată la nivelul județului Buzău o întâlnire în cadrul căreia au avut loc dezbateri pe Legea 156/2023 privind organizare activității de prevenire a separării copilului de familie. Deputatul P.S.D. Romeo-Daniel Lungu susține că există persoane care ,,… și-au dorit dezinformarea comunităților vulnerabile… ,,.

La dezbateri au participat reprezentanții Prefecturii Buzău, instituțiile implicate, precum și Cătălin Manea, deputat al minorităților din partea Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, președintele Asociației și președintele organizației județene Partida Romilor Buzău, Călin Iosif.

,,Salut inițiativa dezbaterii Legii nr.156/2023 privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie! Mesajul este unul singur…această lege vine în interesul superior al copilului și stabilește obligații clare pentru instituții și familie pentru reducerea riscului de separare de familie. Orice altă interpretare sau mesaj nu își au sensul.

Prezența deputaților Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș din partea PSD Buzău, a președintelui Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun și deputatul Manea Cătălin, a reprezentanților instituțiilor publice cu competențe în domeniu și a reprezentanților comunităților rome au făcut să existe o proiecție a ceea ce înseamnă implementarea acestei legi la nivel de comunitate.,, a transmit subprefectul Mihail Gabriel Ilie.

,,… și-au dorit dezinformarea comunităților vulnerabile…,,

Despre Legea care a făcut valuri în toată România, care a panicat familiile defavorizte cu mulți copii și nu numai, deputatul P.S.D. Romeo-Daniel Lungu susține că a fost interpretată greșit și că se dorește dezinformarea comunităților vulnerabile.

,,Statul român, prin instituțiile sale, trebuie să intervină pentru a ajuta familia prin prevenirea separării copilului de familie. Legea a fost interpretată greșit de anumite persoane care și-au dorit dezinformarea comunităților vulnerabile, însă aceasta prevede, de fapt, sprijinul pe care statul trebuie să îl ofere familiilor aflate în dificultate. Ne dorim ca aceste informații să ajungă corect în rândul comunitățile rome…,, a declarat public deputatul P.S.D. Romeo-Daniel Lungu.

Întâlnirea a avut loc la Consiliul Județean Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!