Turiști rătăciți, salvați de jandarmii montani

0

Sâmbătă seara au fost desfășurate concomitent două misiuni de căutare a unor persoane rătăcite în timp ce parcurgeau trasee turistice.

Primul apel prin 112, la ora 19:21, semnala rătăcirea unui turist în zona Penteleu, acesta parcurgând cu bicicleta un traseu între Gura Teghii și Comandău, iar la ora 19:30 un turist a sesizat faptul că s-a rătăcit în timp ce se deplasa pe jos în zona împădurită dintre Sărata Monteoru și Leiculești.

Către cele 2 zone au fost mobilizate rapid toate efectivele disponibile din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, respectiv Postul de Jandarmi din Stațiunea balneară Sărata Monteoru.

Ambele situații au fost apreciate cu grad de risc ridicat; prima din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zona Penteleu aflându-se sub cod portocaliu, iar cea de a doua din cauza faptului că apelantul a precizat că ar fi observat doi pui de urs în apropierea locului unde se afla.

Ambele intervenții s-au încheiat în mai puțin de 2 ore de la primirea apelului de urgență, persoanele fiind găsite de echipajele de jandarmi și conduse în zone sigure.

Recomandări

,,Seara trecută s-a încheiat cu bine, însă dorim, pe această cale, să aducem aminte câteva recomandări importante, ce pot ajuta în prevenirea unor astfel de întâmplări:

-înainte de a pleca într-o drumeție, verificați prognoza meteorologică și, dacă aveți posibilitatea, starea traseelor pe care le veți parcurge;

-purtați echipament adecvat;

-încercați să rețineți cât mai multe repere întâlnite pe traseul parcurs;

-dacă vă întâlniți cu animale sălbatice nu le hrăniți și sub nicio formă nu încercați să interacționați cu acestea.

În cazul apariției unor situații de dificultate sau risc la adresa integrității, sănătății sau vieții, nu ezitați să solicitați ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. ,, a transmis I.J.J. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!