Andrei Mario Bertea, boxerul buzoian care a obținut locul întâi la Cupa României

0

C.S.M. Buzău a obținut 5 medalii de aur și 2 de argint și s-a clasat pe primul loc la competiția de box “Cupa Litoral Mangalia” desfășurată în perioada 22 – 28 mai 2023 la Mangalia. Andrei Mario Bertea este unul dintre câștigători.

Între cei 120 de sportivi provenind din 15 cluburi, care su participat la ,,Cupa Litoral Mangalia,, , C.S.M. Buzău a obținut 5 medalii de aur și 2 de argint, prin: Manea Ramona, 50kg, tineret feminin, locul 1, Alexe Robert, 80kg, junior masculin, locul 1, Gherghe Alexandru, 80kg, tineret masculin, locul 1, Costache Adrian, 75kg, cadet masculin, locul 1, Bertea Mario, 75kg, tineret masculin, locul 1, Gherghe Lucian, 70kg, junior masculin, locul 2, Ion Albert, 80kg, junior masculin, locul 2.

Fratele lui Mario Bertea are aceeași pasiune !?

Andrei Mario Bertea este elev la Liceul Sportiv ,,Iolanda Balaș Soter,, din Buzău. Împlinește 17 ani în 20 august și boxează de la vârsta de 9 ani. Deși părinții au încercat să-l ducă la fotbal sau la canto, Mario a ales boxul.

Pe urmele lui calcă, se pare, frățiorul său Ayan Petru în vârstă de 7 ani care îl însoțește și la antrenamente și la competiții.

Mario Bertea a făcut primii pași în box la vârsta de 9 ani, pe meleaguri străine, în Spania.

A fost de trei ori campion la Cataluña, a participat și la o competiție iternațională la Andorra în anul 2021 unde a obținut locul 1 contra Franța.

Tânărul boxer buzoian a participat și alte copetiții internaționale unde a obținut rezultate favorabile.

A participat la Cupa României, sezon 2021 -2022 unde a obținut locul 3.

La aceeași competiție, desfășurată în perioada 22 – 28 mai 2023 la Mangalia, Mario Bertea a obținut locul 1.

În spatele tânărului sportiv buzoian sunt ore întregi de antrenamente. Mario muncește din greu și perseverează de la un antrenament la altul.

 

Munca tânărului sportiv a fost răsplătită pe măsură. Mario a colecționat cu grijă fiecare medalie obținută.

Cum arată un campion la box după fiecare antrenament !? Ei bine, cam așa ????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!