Despre drapel, tradiție și ie la Primărie și la Centrul Cultural din Râmnicu Sărat

0

Primăria Râmnicu Sărat a organizat în weekend o serie de evenimente dedicate Zilei Interaționale a Iei și  Zilei Drapelului Național. Despre ie, Drăgaică, drapelul României și nașterea Sf. Ioan Botezătorul s-a lecturat și la Cenaclul organizat la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,,.

Unul dintre evenimente, un spectacol organizat de Primărie în colaborare cu C.L.M. și Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, Râmnicu Sărat, a avut loc sâmbătă începând cu ora 17.00 în piațeta Primăriei.

Pe lângă spectacolul de muzică populară susținut de grupuri și ansambluri folclorice din Râmnicu Sărat și comunele limitrofe, râmnicenii au avut posibilitatea să viziteze diverse ateliere organizate de Biblioteca Municipală ,,Corneliu Coposu,, de Complexul de Servicii pentru Copilul cu handicap nr.14, de Centrul școlar de educație incluzivă și Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,,.

Râmnicenii de rând, copiii dar și aleșii locali au purtat cu mândrie ia tradițională.

Tot sâmbătă, începând cu ora 11.00 lectorul de serviciu al Cenaclului literar-artistic ,,Alexandru Sihleanu,, , colonelul Mihai Doina, a pregătit și a prezentat un material ce a cuprins informații de preț despre tradițiile României, despre portul național românesc dar și cel specific zonei Buzăului, despre Ziua Internațională a Iei, Drăgaică, Ziua Drapelului Național și despre nașterea Sf. Ioan Botezătorul. Mihai Doina a venit pregătit să prezinte, ca un profesor la tablă sau un elev silitor, istoria tricolorului românesc.

La întâlnirea prezidată de scriitorul Vasile Ghinea au luat parte, lectorul de serviciu Mihai Doina, Costică Dristaru, Georgeta Iuga și doctorandul în istorie Cristi Rusin. Ca în fiecare sâmbătă, materialul prezentat de lectorul de serviciu a fost comentat sau completat de membri prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!