Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi cu câțiva miniștri și cu șeful  DSU, Raed Arafat

0

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru pentru a analiza situația din zonele afectate de inundații și măsurile de intervenție necesare pentru sprijinirea urgentă a persoanelor care au de suferit din cauza fenomenelor meteorologice.

„Pentru oamenii aflați în situații dificile, fiecare zi contează. Am cerut autorităților statului ca, acolo unde putem interveni pentru a ajuta populația, să o facem cât  mai rapid. Procedura de evaluare a pagubelor este în curs, trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a cerut, de asemenea, ca mecanismul de comunicare între instituțiile statului să fie pro-activ, având în vedere că asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese.

De asemenea, șeful Executivului a cerut ca ministerele și agențiile din subordine să acționeze coordonat cu celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru ca reacția de răspuns să fie eficientă.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și șeful  DSU, Raed Arafat, au evidențiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populației din zonele cu risc de inundații, care să includă  mesaje adaptate situației  din teren.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Mircea Fechet, secretarul de stat în MMAP, Bogdan Balanișcu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general la Administrației Naționale „Apele Române”, Sorin Lucaci, și consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!