Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis că Ucraina se poate baza în continuare pe susținerea României

0

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut ieri 27 iunie 2023, o videoconferință cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal. Premierul român a transmis dorința de a lucra împreună cu autoritățile ucrainene pentru protejarea și respectarea drepturilor minorității române din Ucraina.

Prim-ministrul Ucrainei l-a felicitat pe premierul român pentru numirea în funcție și a transmis mulțumiri pentru sprijinul acordat de România Ucrainei în fața agresiunii Federației Ruse, precum și pentru ajutorul de care au beneficiat cetățenii ucraineni refugiați în România sau care au tranzitat țara noastră.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis că Ucraina se poate baza în continuare pe susținerea României. Totodată, a reiterat sprijinul autorităților de la București pentru parcursul european al Ucrainei și al Republicii Moldova, precum și  pentru aspirațiile euro-atlantice ale Kievului.

Premierul român a transmis dorința de a lucra împreună cu autoritățile ucrainene pentru protejarea și respectarea drepturilor minorității române din Ucraina, menționând, totodată, că aceasta participă activ la efortul de război al țării.

Cei doi înalți oficiali au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în domeniul economic, în special în regiunea transfrontalieră, în proiectele de infrastructură și în viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!