Cine este Viorel Holban !? Șocant ! ,,… atât eu cât și colegii mei eram forțați, amenințați, șantajați să semnăm documente ce reprezentau adevărate ,,hemoragii,, din banii publici către clanul Holban.,,.Viorel Holban a fost cercetat de DNA în repetate rânduri, ultima dată fiind în 2021

0

Preotul Viorel Holban, candidat independent la Primăria Râmnicu Sărat, susținut de PNL a fost cercetat ani la rând de DNA urmare unor denunțuri înregistrate. ,,… de aproximativ șase ani a transformat municipiul Râmnicu Sărat și bugetul Primăriei în pușculița proprie a lui și a clanului Hoban… secătuiește, an de an, bugetul municipiului Râmnicu Sărat, banii publici intrând în buzunarul său și a celor care fac parte din așa zisul ,,Clan Holban,,…,, se menționează în unul dintre denunțuri, înregistrat în anul 2014 la DNA. A scăpat cu clasarea pe prescripție, nu că faptele nu ar exista și declară venituri lunare de aproape 1.800 lei. Dosare ținute la naftalină.

 

 

 

În denunțul depus la DNA în anul 2014, un fost angajat al Primăriei Râmnicu Sărat semnala o serie de fapte cu iz penal.

,,… am reușit să coalizez și să conștientizez foarte mulți colegi să nu semneze tot ceea ce prin amenințări și șantaj primarul Holban, cerea a fi semnat.  Este vorba despre documente de atribuire de lucrări către fostele sale firme conduse acum de rude, chiar de gradul I, sau de interpuși, este vorba despre procesele verbale de recepție a unor lucrări care au costat de 3-4 ori mai mult față de prețul mediu al pieței și care au o calitate mai mult decât îndoielnică sau ordine de plată către aceste firme, de plăți făcute ilegal … cât și de alte fapte și acte nelegale constatate și de Curtea de Conturi Buzău.,, se menționa în denunț.

,,… atât eu cât și colegii mei eram forțați, amenințați, șantajați să semnăm documente ce reprezentau adevărate ,,hemoragii,, din banii publici către clanul Holban.,, a mai menționat în denunț fostul angajat al Primăriei.

Ordonanţă de clasare pentru prescripţie de la DNA în 2021

 

Deşi Viorel Holban a fost primarul Râmnicului în perioada 2008 – 2016, faptele sesizate la DNA, cu iz penal, l-au urmărit, chiar bântuit, ani la rând.

În 2021 însă, faptele sesizate la DNA au făcut obiectul unui dosar de cercetare penală finalizat cu ,,clasarea cauzei … întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale,,.

Pe înţelesul tuturor, deşi anchetatorii aveau în faţă suficiente probe şi detalii pentru a lua măsuri, au preferat ,,muşamalizarea,, folosindu-se, ca de altfel în multe cauze, de cea mai uşoară modalitate de a scăpa printre degete infractorii şi anume de invocarea prescripţiei.

Anchetatorii care puteau scoate la lumină faptele cu iz penal ale ,,Clanului Holban,,, au pus ceva naftalină pe dosărele, să nu le mănânce totuşi moliile şi au aşteptat să intervină prescripţia pentru a decide clasarea cauzei.

Aşa se face că Viorel Holban a scăpat ca prin urechile acului de răspunderea penală pentru faptele sesizate la DNA.

Ei bine, redacţia ,,LexPress.RO,, se află în posesia sesizărilor şi documentelor depuse la DNA. Vorbim despre informaţii furnizate anchetatorilor cu subiect şi predicat, informaţii lesne de verificat. Românii de rând ar spune chiar că DNA a primit mură în gură şi cu toate astea a aşteptat ca faptele să se prescrie.

 

 

Săracul om bogat care trăieşte cu aproape 1.800 lei lunar

 

Deşi în perioada 2008-2016 în familia Holban au intrat mai multe terenuri şi imobile, Holban pare că trăieşte doar cu aproape 1.800 lei lunar. Cel puţin aşa a menţionat în declaraţia de avere.

Râmnicenii care cunosc averile apărute peste noapte în ,,Clanul Holban,, au rămas şocaţi şi consideră că preotul a păcătuit ori de câte ori şi-a declarat averea şi veniturile.

 

 

,,… Holban Viorel, în calitate de primar, nu ar fi trecut în declaraţiile sale de avere anumite imobile pe care le deţinea …,, semnala aş spune, DEGEABA,  la DNA în denunţ, fostul angajat al Primăriei Râmnicu Sărat.

 

Conform Ordonanţei DNA din 2021, denunţătorul chiar ,, … a pus la dispoziţia organelor de urmărire penală mai multe înregistrări audio ale conversaţiilor purtate de el cu terţe persoane, din care a rezultat că fostul primar a deţinut mai multe imobile netrecute în declaraţiile de avere cât şi înscrisuri care să susţină afirmaţiile sale privind săvârşirea faptelor de corupţie denunţate.,,.

 

 

 

0 thoughts on “Cine este Viorel Holban !? Șocant ! ,,… atât eu cât și colegii mei eram forțați, amenințați, șantajați să semnăm documente ce reprezentau adevărate ,,hemoragii,, din banii publici către clanul Holban.,,.Viorel Holban a fost cercetat de DNA în repetate rânduri, ultima dată fiind în 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!