Dosare penale întocmite pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor

0

Conform datelor primite de Centrul de Comunicare Județean Buzău, în ziua alegerilor au fost sesizate 75 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 14 s-au confirmat, deci aproape 18%, la acest moment, iar 8 sunt în curs de verificare.

 

 

 

La nivelul județului Buzău au fost demarate cercetări în cadrul a 7 dosare penale întocmite pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni de coruperea alegătorilor, abuz în serviciu, amenințare, atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri. De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni contraveționale, în context electoral.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 1.000 de persoane, aproximativ 550 de vehicule, fiind aplicate 211 sancțiuni contravenționale.

 

,,Menționăm că efectivele MAI din județul Buzău asigură în continuare măsurile de protecție la 74 de secții de vot.

 

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Buzău și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

 

Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.

 

În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.

 

Adresăm mulțumiri și jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.,, a transmis I.P.J. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!