Expoziție de icoane semnată Cornelia Ionescu Ciurumelea

0

Un om de o mare calitate, un artist desăvârșit, scriitor, pictor dar și sculptor, a expus luni 16 ianuarie 2023 la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat, picturile pe care le-a realizat între anii 1975-2000. Picturile sânt reproduceri ale unor icoane grecești care au impresionat autorul. ,,Am încercat, prin viziunea mea, să reproduc o parte din icoanele care mi-au plăcut…,, a declarat autorul picturilor.

În prima zi din săptămână, Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat a organizat vernisajul expoziției de icoane, de lucrări realizate încă din anul 1975 până în anul 2000 de către poet, pictor și sculptor Cornelia Ionescu Ciurumelea. Peste 20 de icoane lucrate de pictoriță au fost expuse în pivnița Casei Domnești, a Muzeului Municipal. Pictorița a descoperit, într-o librărie a unei biserici elene din Salonic, ce părea mai degrabă un anticariat, câteva volume de reproduceri de artă a unor icoane grecești, unele chiar de la Sfântul Munte Athos și fost impresionată, chiar marcată. A fost pasionată din școala generală de pictură iar în timpul anilor de liceu, pe lângă ceea ce a învățat, a furat meserie ,,fiindcă meșteșugul în branșa asta artistică nu se prea spune…M-a marcat întâlnirea cu acele volume. Răsfoindu-le mi-am dat seama că e cu totul altceva … am încercat, prin viziunea mea, să reproduc o parte din icoanele care mi-au plăcut … sânt reproduceri trecute prin filtrul meu de artist, prin priceperea mea …,, a povestit Cornelia Ionescu Ciurumelea.

Pe lângă organizatorii vernisajului, la eveniment au participat iubitori de cultură și artă, scriitori cunoscuți, membri ai Cenaclului literar-artistic ,,Alexandru Sihleanu,, din Râmnicu Sărat, profesor Ecaterina Chifu, poet și pictor Ecaterina Irimia, Cecilia Popescu, custode la Muzeul ,,Timpul omului,, din satul Mânzălești, soții Tăicuțu, părintele Gianin Cristian Oprea care slujește la Parohia Adormirea Maicii Domnului din apropierea pieței din Râmnic. Prezenți au fost și oameni care au reprezentat și reprezintă cu onoare justiția la nivel local și județean, printre care ofițer de poliție judiciară Viorel Anghel și Mioara Done, fost judecător la Judecătoria Râmnicu Sărat. Prezenți au fost și reprezentanți ai Bibliotecii Municipale. Din partea Primăriei Râmnicu Sărat a fost adminitratorul public Florin Ceparu. Pe rând, au felicitat-o pe Cornelia Ionescu Ciurumelea și și-au exprimat părerea despre lucrările expuse.

Cornelia Ionescu Ciurumelea ⬇️

Scriitor, profesor Ecaterina Chifu⬇️

Părintele Gianin Cristian Oprea ⬇️

Scriitor, pictor Ecaterina Irimia, care a donat, la rândul ei, picturi la Muzeul Municipal ⬇️

Administrator public Primăria Râmnicu Sărat – Florin Ceparu⬇️

Judecător – Mioara Done⬇️

Cornelia Ionescu Ciurumelea este absolventă a Liceului de Artă ,,Margareta Sterian,, din Buzău. A picatat un timp, în jur de două, trei icoane pe an dar, de câțiva ani de zile, nu a reușit să mai picteze, deși, ar mai avea câteva lucrări din volumele cu icoane grecești pe care le păstrează încă, cu sfințenie. ,,… de vreo 10 ani n-am mai găsit acea liniște și toate frământările astea ale societății, cumva, se răsfrâng asupra artistului dar timpul le vindecă pe toate și poate avem un an mai bun și dorință de a lucra, puterea necesară de a ne concentra și a realiza lucruri care să exprime ceva și să aducă puțină bucurie, dacă se poate.,, a declarat pictorița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!