Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode prezent la ,,PatriotFest,, unde S.T.S. a premiat excelența

0

Serviciul de Telecomunicații Speciale a premiat excelența la PatriotFest 2022, singurul concurs național de inovare organizat de instituții din domeniul apărării și securității naționale. La premiere a fost prezent și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

,,Și la a V-a ediție a competiției am fost surprinși de sclipirea și ingeniozitatea inventatorilor înscriși și de proiectele acestora.,, au declarat reprezentanții S.T.S.

,,PatriotFest,, este singurul concurs național de inovare organizat de instituții din domeniul apărării și securității naționale. A avut loc în data de 18 ianuarie. Premiul S.T.S.  a fost oferit la categoria „Inovare pentru Securitate” pentru proiectul „Boundary Scan – evaluarea calității plăcilor electronice”, realizat de Raul Ionel, profesor asociat la Universitatea Politehnica Timisoara.

La fiecare ediție, organizatorii selectează și premiază cele mai interesante și mai utile proiecte funcționale ale inovatorilor români din țară și din străinătate.

,,PatriotFest,, este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul apărării și securității naționale: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

La concurs a fost prezent și ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode care a avut onoarea să înmâneze premiul întâi celui mai bun proiect participant la categoria ,,Inovare pentru securitate,,.

,,Am urmărit îndeaproape evoluția PatriotFest încă de la debutul acestei inițiative, iar faptul că PatriotFest a ajuns deja la cea de-a cincea ediție mă bucură foarte mult, fiind un semnal al maturizării cu succes al acestui concept și al deschiderii pe care o manifestă instituțiile noastre către talentele românești și performanța românească.

Cercetarea în domeniile emergente, mai ales cele cu relevanță deosebită pentru securitatea și apărarea României, este esențială, iar lecțiile pe care le învățăm din actualul context internațional sunt foarte valoroase pentru anii ce vor urma. Este nevoie de multă muncă, viziune și spirit creativ pentru valorificarea cu succes a unor idei care la un moment dat vor schimba lumea în care trăim.,, a declarat Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!