Prefectura Buzău iluminată în roșu de Ziua Europeană 112 ! I.S.U. Buzău vă învață cum și când să apelați la 112

0

Instituția Prefectului Județul Buzau, precum și peste 60 de sedii ale autorităților publice centrale și locale, instituții de cultură, obiective turistice și clădiri ale unor companii private, din București și din țară, au fost iluminate în roșu sâmbătă seară, într-un mesaj de unitate prin care s-a subliniat importanța Serviciului de urgență și a apelării responsabile a numărului unic 112. Inspectoratul pentru Situații de Urgență  ,,Neron Lupașcu,, Buzău a transmis un mesaj !

,,Cu toții trebuie să știm că este esențial să sunăm la 112 doar în situații urgente, în care sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul. Orice răspuns la un apel nejustificat poate întârzia o intervenție esențială ! Ne exprimăm recunoștința față de toți cei care stau în spatele acestui număr, pentru munca depusă și viețile salvate.,, a transmis Instituția Prefectului Buzău.

11 februarie este Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112.

,,Numărul unic de urgență 112 este gratuit și valabil în toate țările Uniunii Europene și este rezervat apelurilor ce necesită intervenția serviciilor de urgență. Este necesar ca populația să conștientizeze importanța apelării responsabile, doar în cazul unei urgențe și doar atunci când sănătatea sau siguranța sunt cu adevărat amenințate. Orice răspuns la un apel nejustificat poate întârzia o intervenție esențială ! Persoana care apelează la 112 trebuie să aibă în vedere următoarele reguli:

– să nu intre în panică;

– să răspundă clar tuturor întrebărilor operatorului;

– să declare cat mai clar și concis cele întâmplate;

– să menționeze cât mai exact adresa la care s-au produs evenimentele;

– să respecte indicațiile operatorului până la sosirea echipajelor de intervenție;

– să nu închidă apelul până nu i se solicită acest lucru.

Ne exprimăm recunoștința tuturor celor care stau în spatele acestui număr, pentru munca depusă și viețile salvate.,, a transmis I.S.U. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!