De ,,Ziua Națională a Lecturii,, Primăria Buzău a lansat concursul ,,Cititor de nota 10”. Premii de 4.000 euro

0

De ,,Ziua națională a lecturii,, Primăria Municipiului Buzău a lansat un nou proiect cultural sub egida ,,Buzăul citește”, Clubul de lectură ,,Cititor de nota 10”, destinat elevilor de școală primară și de gimnaziu din municipiu.

,,Ne dorim ca prin acest Club să oferim copiilor și tinerilor oportunitatea de a se bucura de lectură și de a împărtăși plăcerea cititului cu alți iubitori de carte.,, susține Constantin Toma, primarul Buzăului.

Clubul ,,Cititor de nota 10” va fi organizat în perioada februarie – decembrie 2023, sub forma unei competiții în cadrul căreia elevii de gimnaziu se vor înscrie într-o cursă de lectură desfășurată în trei etape : la nivel de clasă, de școală și, în final, de oraș. Elevii înscriși în club vor avea acces la o selecție de cărți și vor fi încurajați să participe la competiția de lectură care le poate aduce premii consistente în cărți și dispozitive electronice de lectură și studiu.

În cadrul concursului se vor asigura premii în valoare de 4000 euro. Astfel, premiul întâi constă într-o tabletă și un pachet de cărți, premiul doi, constă în vouchere în cărți (fiecare voucher va avea o valoare de 500 lei), premiul trei constă în seturi de enciclopedii.

Lansarea oficială a concursului a avut loc astăzi 15 februarie 2023 de ,,Ziua Națională a Lecturii,,.

Urmează înscrierea claselor si oferirea de conturi gratuite în perioada 1-31 martie 2023, lectura cărților și completarea jurnalelor de lectură în perioada 1 aprilie -30 august 2023 și testarea aptitudinilor de lectură în perioada 20 septembrie -30 noiembrie.

Festivitatea de premiere va avea loc în data 12 decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!