Râmnicenii aduc acuzații grave celor pe care îi consideră responsabili de situația Spitalului Râmnicu Sărat ! Un consilier local le-a ridicat mingea la fileu. Întâlnire de interes public cu uși închise presei

0

Situația Spitalului Municipal Râmnicul Sărat a devenit un subiect controversat pe rețelele de socializare. Râmnicenii lansează acuzații grave ! Vorbesc despre indiferența cu care sânt tratați de personalul medical, de șpagă și de alte probleme pe care le-au întâmpinat odată ajunși, de nevoie, la Spital. Deși situația nu este deloc roz, aleșii locali, fie ei și consilieri locali, vorbesc despre pereți vopsiți frumos, despre dotări cu diverse aparaturi și scot în față părți bune care, momentan, nu ajută cu nimic dacă lipsesc medici și mulți dintre pacienți sânt trimiși la Spitalul Județean. Pereții rămân, vopsiți frumos din contribțiile amărâților care se îmbolnăvesc, în timp ce pacienții aflați în situații mai dificile riscă să-și piardă viața în salvare, în drum spre Buzău. Ce face primarul !? Ce spun consilierii locali !? De ce discută cu managerul Spitalului fără presă !? 

Spațiul online este un bun prilej pentru râmniceni și nu numai, să-și exprime sincer părerile vis a vis de problemele pe care le întâmpină zi de zi, în special când mingea le este ridicată la fileu. Un consilier local a distribuit recent o postare despre situația Spitalului. Social democratul Lucian Predonescu, avocat respectat pe plan local, a expus în mediul public, online, situația Spitalului.

Șpaga încurajată !? Ce se întâmplă cu oamenii care nu au bani să meargă la alt Spital ?

Postarea distribuită de avocatul Lucian Predonescu, care este și consilier local, fiind una de interes public, a stârnit reacții pro și contra din partea râmnicenilor. A fost un prilej bun pentru unii de a-și exprima nemulțumirile și de a lansa grave acuzații. Au scris despre neglijența cadrelor medicale, despre șpagă și alte situații prin care susțin că au trecut. Au primit și răspunsuri.

Iată un comentariu interesant la care răspunsul lasă de dorit în situația în care, oamenii sânt obligați să plătească asigurare de sănătate iar dacă au nevoie urgent de analize la aparaturi performante, au de ales între a le efectua gratuit dar cu programare după câteva luni timp în care boala se poate agrava sau contra cost în câteva zile, ceea ce dă cu virgulă. Mulți pacienți s-au întrebat de ce contra cost sânt programați mai repede la un tomograf sau la alte astfel de aparaturi. ,,Doctorii ca doctorii, dar asistentele vorbesc foarte urât cu pacienții. Dacă vii cu sacoșa se dau pe lângă tine imediat și te ajută. Dacă te văd că nu sari cu nimic, nu își dau interesul deloc. Am rămas fără cuvinte. Oamenii care au bani, clar, nu merg la Spitalul din Râmnic.,, este doar unul dintre mesajele în care râmnicenii lansează acuzații.  Iată și răspunsul consilierului local Lucian Predonescu ,,Dacă este o urgență, nu prea ai de ales. Banii nu mai contează.,,. Banii nu mai contează pentru cei care au bani ! Ce se întâmplă cu cei care nu au bani și se lovesc de indiferență ?

Este situația Spitalului tratată cu indiferență ?

Pe de o parte se pare că situația Spitalului Municipal Râmnicu Sărat nu este tratată cu indiferență. La sfârșitul lunii ianuarie, în ședința C.L.M. primarul Râmnicului a fost cel care a tras un semnal de alarmă și a propus ca managerul să fie invitat în fața Consiliului Local să dea unele explicații, după demisia medicului Mădălina Eftenaru din funcția de director medical, la nici cinci luni de la numire. La vremea respectivă Sorin Cîrjan s-a declarat revoltat din cale-afară pe motiv că s-a săturat ca pentru toate problemele de la Spital să fie considerat vinovat. Chiar a părut convingător.

Deși a lăsat să se înțeleagă că discuțiile cu managerul, stabilite la distanță de o săptămână, vor avea loc cu presa de față, la întâlnirea cu managerul, presa și-a primit papucii. A fost poftită afară pe motiv că domnul primar nu dorește ca presa să participe la întâlnirea cu managerul.

Evident, cum era să vadă presa dacă managerul va da dovadă față de consilierii locali de același comportament sesizat de consilierul local Raul Florescu, de care se pare că a dat dovadă managerul Adrian Danielescu când a mai fost chemat să explice situația Spitalului. ,,Păi are la întrebări de răspuns de nu mai știu eu. El n-a răspuns nici la alea de acum trei ani care i le-am pus eu. Deci ce, la ce așteptări aveți dumneavoastră ? Și l-am mai avut aici într-o întâlnire și ne-a persiflat și ne-a tratat cu un aer arogant ca de fiecare dată. Părerea mea este următoarea, că ar trebui să vină, să ne propună o echipă managerială …,, a declarat consilierul local Raul Florescu de la P.M.P.

,,Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul,, ?

Pe site-uri de socializare administrate de reprezentanți sau angajați ai unor unități subordonate Primăriei sau care aparțin unor consilieri locali, situația Spitalului Râmnicu Sărat este prezentată ca fiind una oarecum bună comparativ cu a altor unități spitalicești. O publicație online locală a transmis recent, cu ghilimelele de rigoare, o afirmație care pare a fi a primarului Sorin Cîrjan, respectiv un citat preluat de la Opinia Buzău care sună cam așa :  ,,Spitalul Municipal funcționează mai bine decât spun unii.,,. Mesajele de mai sus par să contrazică însă această afirmație.

Unul dintre managerii lui Holban

Adrian Danielescu ocupă scaunul de manager la Spitalul Municipal din timpurile lui Viorel Holban, când și fostul primar și actualul primar al Râmnicului erau colegi de partid. După întronare, Holban a schimbat managerii unităților subordonate. A înjosit și a înlocuit oameni cu studii și ani grei de experiență în domeniile în care activau, cu oameni care nu aveau nimic în comun cu domeniile în care au fost înscăunați.

Un primar angajează iar alt primar tolerează ?

Despre situația Spitalului Râmnicul Sărat, Cîrjan a susținut, în mod repetat, că el nu se face vinovat și că aceasta nu se datorează nici managerului. A subliniat deseori că perioada în care Spitalul a fost declarat doar pentru covid, a fost cea care ar fi adus Spitalul într-o astfel de situație. Atunci, se pare, ar fi plecat mulți dintre medici. Întrebarea rămasă fără răspuns însă este : ,,Dacă așa stau lucrurile, de ce la întâlnirea cu managerul Spitalului, au fost închise ușile presei, în condițiile în care problema este una de interes public ?,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!