Gara veche din Râmnic va primi o nouă destinație și va fi reabilitată

0

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, profesor Sorin Cârjan, a supus dezbaterii publice un proiect ce vizează stabilirea destinației clădirii care a fost cândva Gara din Râmnicu Sărat cu scopul de a obține finanțare din fonduri europene și de a o reabilita. Ce au propus râmnicenii !?

Clădirea construită după proiectul inginerului constructor Anghel Saligny se află în cartierul care astăzi îi poartă numele și va fi inclusă într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene. Chiar în acest moment, în Primăria Râmnicu Sărat se lucrează la documentația necesară accesării de finanțări.

Ținând cont de poziția și structura imobilului, cât și a dezvoltării activităților cultural – educative din Râmnicu Sărat, municipalitatea a propus organizarea acesteia în Centru de cultură, creație și inovație.

Înainte însă de a da o nouă destinație clădirii, primarul municipiului Râmnicu Sărat a supus dezbaterii publice intenția de a atribui o nouă destinație clădirii cu scopul de a o prinde într-un proiect de reabilitare. ,,Așteptăm propuneri de idei și domenii de activitate care să ne ajute să luam cele mai bune decizii !,, a transmis Sorin Cârjan.

Râmnicenii au avut astfel posibilitatea să transmită propuneri. Unii au propus să se facă o grădiniță, alții un after school, unii chiar un Muzeu iar alții, un club al copiilor. Iată câteva dintre propunerile râmnicenilor.

Anghel I. Saligny a fost un remarcabil inginer constructor, academician, ministru și pedagog român, este considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat, unul dintre întemeietorii ingineriei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!