Nereguli constatate de poliţiştii buzoieni în trafic. Amenzi de aproximativ 70.000 lei

0

În ziua de 13 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 21 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 63 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 15 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 176 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr de 21 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Cislău.

Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (21), dar şi 39 pentru alte abateri în trafic.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru neacordarea priorițății de trecere.

42 de căruţaşi, pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproximativ 70.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!