Întrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Hakan Fidan

0

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, l-a primit ieri 31 ianuarie 2024 la Palatul Victoria pe ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Hakan Fidan. Întrevederea a constituit prilejul unei analize privind oportunitățile de investiții, cu precădere în sectorul medical, dar și pentru dezvoltarea rețelelor de transport și identificarea unor proiecte comune în domeniul energiei.

 

Convorbirile au evidențiat nivelul înalt al cooperării bilaterale pe multiple planuri: economic, comercial, al securității și apărării.

 

Discuțiile au reliefat interesul comun al României și Turciei pentru gestionarea provocărilor de securitate determinate de războiul din Ucraina și asigurarea stabilității la Marea Neagră. Cele două părți au subliniat importanța continuării cooperării în domeniul politico-militar.

 

De asemenea, premierul României și ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia au convenit asupra actualizării Parteneriatului Strategic în cadrul unui Consiliu strategic interguvernamental la nivel înalt care urmează să fie întrunit în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!