C.L. și Primăria Balta Albă sprijină cabinetul veterinar din comună pentru microciparea şi înregistrarea câinilor. Poliţiştii fac controale şi informează

0

Cabinetul sanitar veterinar din comuna Balta Albă se va ocupa atent de identificarea, microciparea și înregistrarea câinilor cu stăpân de pe raza comunei. Consiliul Local și Primăria au decis să sprijine financiar cabinetul pentru achiziționarea de microcipuri.

 

Recent, Consiliul Local Balta Albă a adoptat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Ionel Marin. În spatele proiectului a stat o solicitare venită din partea medicului veterinat Constantin Stanciu care, pentru respectarea noilor prevederi legale privind gestionarea câinilor, a solicitat sprijin financiar aleșilor locali.

Conform proiectului, Cabinetul sanitar veterinar din comuna Balta Albă va primi 6.000 lei pentru achiziționarea de microcipuri.

 

 

 

Birourile pentru Protecția Animalelor din ţară acționează permanent pentru conștientizarea populației cu privire la atribuțiile polițiștilor din cadrul acestei structuri, precum și cu privire la obligațiile pe care cetățenii le au în calitate de deținători de animale.

Acest proces urmărește, în principal, punerea în practică a obiectivelor vizate de poliţia pentru protecția animalelor precum și conștientizarea populației cu privire la modificările aduse Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor prin Legea nr.138/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 205/2004, precum și prevederile O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și ale O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

 

 

Ce vizează acţiunile poliţiştilor

 

La nivelul Birourilor pentru Protecția Animalelor au fost desfășurate şi anul trecut acțiuni ce au vizat:

• informarea cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin, precum și necesitatea sterilizării animalelor de companie pe care le dețin;

• informarea persoanelor vârstnice cu privire la cele mai potrivite animale de companie, precum și obligațiile ce le revin acestor persoane în calitate de proprietari sau deținători temporari ai animalelor de companie;

• verificarea asociațiilor și fundațiilor ce au ca obiect de activitate protecția animalelor;

• identificarea și combaterea posibilelor fapte privind traficul ilegal de animale, precum și identificarea oricăror fapte ce ar putea avea incidență în legislația națională privind cruzimile și relele tratamente îndreptate împotriva animalelor;

• informarea cetățenilor cu privire la necesitatea sterilizării animalelor de companie pe care le dețin;

• informarea cetățenilor cu privire la riscurile rezultate în urma acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate animalelor.

 

 

Aceste acțiuni au un caracter preventiv și se urmăreşte atingerea obiectivului scontat referitor la informarea cetățenilor cu privire la riscurile rezultate în urma acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate animalelor, fiind purtate, totodată, discuții libere circumscrise prevederilor legislative incidente Legii nr. 205 / 2004 Rep. privind protecția animalelor, Ordinului nr. 1 / 2014 privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân și O.U.G. nr. 155 / 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!