Sorin Cârjan: ,,în ultimele două luni, spaţiul public a fost invadat de fel de fel de dezinformări…,,. Ce se întâmplă cu tarifele la parcări

0

În data de 12 februarie 2024, Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat a adoptat un proiect de hotărâre prin care au aprobat noile tarife privind gestionarea activităţii de administrare a parcărilor de reşedinţă din municipiu. Deşi proiectul fusese supus anterior unor dezbateri publice, primarul Sorin Cîrjan, deranjat de faptul că ,,în ultimele două luni, spaţiul public a fost invadat de fel de fel de dezinformări…,, face un apel la râmniceni. Le cere acestora să-şi exprime părerile şi propunerile în timpul dezbaterilor publice, la fiecare proiect dezbătut.

 

Primarul Râmnicului a venit cu un amendament la proiectul iniţiat şi îi roagă râmniceni să-şi exercite calitatea de cetăţeni pe care o au, în perioada în care, pe site-ul Primăriei sunt supuse dezbaterii diverse proiecte de interes public.

 

,,Haideţi să vedem ce înseamnă în termeni reali această creştere. Am împărţit valoarea de 200 lei care este astăzi preţul pentru o lună şi reprezintă 0,55 lei/ zi … deci practic, pentru fiecare zi de rezervare a parcării valoarea este de 0,55 lei/zi echivalentul unui pahar cu apă, dacă luăm apa de la magazin, apă plată sau un sfert de ţigară. Atunci când lansezi această temă şi creezi la nivelul comunităţii destul de multe valuri, cred că ar trebui să avem şi corespondenţa termenului… deci rugămintea ar fi, pentru râmnicenii care mă urmăresc … atunci când pe site-ul Primăriei vom avea în dezbatere publică chestiuni care ţin de analiza unor preţuri sau alte lucruri similare, să-şi exercite calitatea pe care o au, de cetăţeni şi să intervină acolo, făcând propuneri… Cred că este un preţ pe care râmnicenii şi-l pot permite.,, a transmis Sorin Cîrjan.

 

 

Tarifele din proiectul adoptat sunt: 238 lei/an pentru persoanele fizice şi 664 lei/an pentru persoanele juridice.

Proiectul a fost adoptat, însă cu amendamentul primarului Sorin Cîrjan şi anume acela ca tarifele să fie de 200 lei/an pentru persoanele fizice şi 550 lei/an pentru persoanele juridice iar creşterea acestora să se facă în două etape, cea de-a doua etapă fiind stabilită pentru luna ianuarie 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!