Un consilier judeţean şi trei primari declaraţi astăzi incompatibili sau în conflict de interese de către A.N.I.

0

Agenția Națională de Integritate a constatat recent starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 4 aleși locali. Doi dintre ei sunt din judeţul Iaşi iar ceilalţi doi, din judeţele Suceava şi Vaslui.

 

Conform comunicatului A.N.I. este vorba despre Cristian Stanciu, consilier județean în cadrul C.J Iași, declarat incompatibil pe motiv că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan funcția de membru titular (reprezentant al C.J Iași) în cadrul Consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru copii ”Sf. Maria” Iași și funcția de membru în organul de conducere al unui partid politic, respectiv cea de vicepreședinte.

A.N.I. a comunicat public faptul că persoana evaluată a încălcat prevederile art. 187, alin. (1) și alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006.

 

Incompatibil a fost declarat şi Vasile Novac, primarul comunei Ivăneşti, judeţul Vaslui. Conform A.N.I. acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfășoară și activități remunerate în cadrul unei societăți.

Novac ar fi încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 91, alin. (3) din același act normativ.

 

 

Conflict de interese administrativ

 

Conform comunicatului A.N.I. primarul comunei Slatina, judeţul Suceava, Vlăduţ Vasile Gherman şi primarul comunei Ţibana, judeţul Iaşi, au fost declaraţi în conflict de interese administrativ.

 

În exercitarea atribuțiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, primarul comunei Slatina a semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator. În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăți către societate în sumă de 57.972 Lei.

Primarul ar fi încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

 

 

În exercitarea atribuțiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, primarul comunei Țibana a emis la data de 04 februarie 2021 o dispoziție pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soția acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziție care produce foloase materiale acestora.

Primarul ar fi încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 

 

,,Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NOVAC VASILE nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.,, a transmis A.N.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!