Muncitorii de la T.U.C. S.A. Râmnicu Sărat pe care unii îi numesc ,,cei 40 de hoţi,,, adună maldăre de gunoaie. Cum arată un teren de lângă DN2E85 pe care se vede de departe ,,bunul simţ,, al unora

0

Angajații compartimentului ,,Întreţinere spații verzi,, din cadrul societății Transport Urban de Călători S.A. Râmnicu Sărat continuă campania de ecologizare demarată recent, după un anunţ lansat de primarul Sorin Cîrjan în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal. Primarul verifică atent activitatea în teren. Unde se termină bunul simţ al unora !? Pungi cu materii fecale şi animale moarte!

 

Dacă din apropiere de Ocolul Silvic, de pe un teren situat între strada Stupinei şi DN2E85 angajaţii compartimentului ,,Întreţinere spaţii verzi,, din cadrul societăţii T.U.C. S.A. Râmnicu Sărat au adunat pungi cu materii fecale şi alte gunoaie de acest gen, din altă zonă la care au început curăţenia şi ecologizarea recent, au adunat animale moarte şi maldăre de gunoaie.

 

La început de săptămână ,,cei 40 de hoţi,, cum îi numesc cârcotaşii pe cei care adună animalele moarte şi materiile fecale aruncate în pungi, peste drum, de unii râmniceni, însoţiţi de şeful de formaţie Mihai Duţă, au dat start lucrărilor ce vizează curăţarea şi ecologizarea municipiului, pe un alt teren situat în apropiere de DN2E85.

 

Campania de curăţenie şi ecologizare scoate la iveală pe de-o parte necesitatea unei astfel de acţiuni iar pe de altă parte ,,caracterul,, celor care se află în spatele gunoaielor depozitate în locuri unde astfel de fapte sunt interzise, fapte pentru care ar putea primi amenzi usturătoare.

 

 

A fost şi un ,,Gică contra,,

 

La înfiinţarea compartimentului ,,Întreţinere spaţii verzi,, în cadrul societăţii T.U.C.  S.A. unul dintre consilierii locali din opoziţie a fost un fel de ,,Gică contra,,.

 

Este vorba despre consilierul local Florentin Pascu de la PMP care, la momentul respectiv, a votat împotrivă proiectul privind înfiinţarea compartimentului prin care primarul Sorin Cîrjan a creat la nivel de municipiu 60 de locuri de muncă asigurând astfel un trai decent râmnicenilor care fuseseră ucenici la Acvaterm S.A. sub atenta coordonare a lui Mihai Duţă.

Cum a argumentat Pascu votul ,,împotrivă,, acordat ulterior.

,,… este vorba de un număr de 62 de locuri de muncă create în cadrul unui nou serviciu de ,,întreținere spații verzi,, acest lucru în condițiile în care, în cadrul ADP în organigrama pe care am aprobat-o, figurează 19 posturi pentru întreținere spații verzi … cei care termină programul de ucenicie acum în cadrul S.C. Acvaterm, sunt vreo 42 la număr. Aici se creează 62 de noi posturi deci nu doar pentru cei care au terminat acest program de ucenicie pentru care A.J.O.F. a plătit niște bani dar pe care încă nu i-a plătit către S.C. Acvaterm … ce facem cu 62 de oameni la întreținere spații verzi Râmnicu Sărat ? … nu locuri de muncă de unde salariile să fie plătite tot din banii noștri.,, a declarat Florentin Pascu.

 

 

Proiectul a fost adoptat

 

Părerea consilierului din PMP nu a contat prea mult. Dezbaterile au durat zeci de minute, timp în care primarul Sorin Cîrjan a răspuns consilierilor din P.M.P. iar la final proiectul a trecut, cu votul ,,împotrivă,, exprimat de Florentin Pascu; a fost adoptat.

 

În prezent, angajaţii, prin activităţile desfăşurate, dovedesc că sunt de folos locuitorilor din municipiu.

 

Iniţiatorul proiectului, primarul municipiului Râmnicu Sărat, profesor Sorin Cîrjan, verifică atent, în teren, activitatea foştilor ucenici care, pe lângă faptul că adună mizeria unora, sunt etichetaţi de diverşi postaci, ca ,,cei 40 de hoţi,, iar şeful lor de formaţie, fără să-i fi fost verificat cazierul judiciar, este numit ironic ,,Ali Baba-şeful hoţilor,,.

 

Cum arată un teren de lângă DN2E85 pe care se vede de departe ,,bunul simţ,, al unora!?

 

 

 

,,… atitudine de nesimțire …,,

 

 

,,Oameni buni!

Nu ne vom opri în a menține curățenia în fiecare cartier, iar echipele cu atribuții pe salubrizare ale ADP, Acvaterm, TUC si beneficiarii de ajutor social acționează permanent în tot orașul. Cei mai mulți dintre noi știu și văd acest lucru, zilnic!

Nu am tolerat și nici nu vom tolera pe nimeni care aruncă la întâmplare orice tip de gunoi!

Astăzi, o nouă atitudine de nesimțire, (nu mă feresc să folosesc acest cuvânt ) a unor persoane, care nu au înțeles să respecte munca noastră, a râmnicenilor, și au aruncat la întâmplare aceste deșeuri, într-un loc care va deveni în scurt timp o oaza de verdeață, a fost sancționată, deși credeau că nu vor fi identificati!

Da, au fost identificați, sancționați și puși să adune tot ce au aruncat și astfel vom proceda în continuare!,, a transmis viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat, Florian Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!