Reprezentanții Parlamentului, Prefecturii, Primăriei și C.J. Buzău au fost la Râmnic de ,,Ziua Independenței Naționale a României,,. Ce angajament și-a luat prefectul Daniel Țiclea față de râmniceni

În zi de mare sărbătoare pentru români, reprezentanții Prefecturii și Consiliului Județean Buzău au fost alături de râmniceni și reprezentanții lor din Primărie și C.L.M.. Primăria Râmnicu Sărat s-a ocupat atent de organizarea ,,Zilei Independenței Naționale a României,,. Prezent la festivitatea organizată în Cimitirul ,,Eternitatea,, din Râmnicu Sărat, prefectul Daniel Țiclea și-a luat un angajament important față de râmniceni.
Ziua de 10 mai are triplă semnificație în istoria României. România sărbătorește astăzi 147 ani de independență. Odată cu ,,Ziua Independenței Naționale a României,, tot în ziua de 10 Mai se serbează și Ziua Monarhiei, Ziua Regelui sau Ziua Regalității a fost Ziua națională a României între 1866-1916 și 1918-1947. În 1866, la 10 mai, Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ajunge la București și este încoronat ca domnitor al României.
Festivitatea organizată la Râmnicu Sărat a început la ora 11.00 cu întâmpinarea și prezentarea onorului persoanelor oficiale și a continuat cu intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni și depunere de coroane și jerbe de flori.
Primarul municipiului Râmnicu Sărat, profesor Sorin Cîrjan, a dat start alocuțiunilor dedicate Zilei Independenței Naționale a României.
Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, i-a surprins plăcut pe râmniceni când a lăsat deoparte discursul pregătit și a transmis râmnicenilor ceea ce a simțit pe moment. Prin mesajul transmis, președintele C.J. Buzău a îndemnat la credință, iubire față de oameni, față de cei care ne sunt aproape și față de țară.
,,Chiar cred că cei care ne privesc acum de sus din ceruri, eroii noștri, se vor bucura dacă, măcar în fiecare dimineață, un minut cât ne rugăm pentru sănătatea noastră … să ne gândim măcar zece secunde la semenii noștri, la iubirea față de oameni și nu în ultimul rând la România.,, a transmis Petre Emanoil Neagu.
Ce a promis prefectul Daniel Țiclea
Un mesaj important pentru râmniceni a transmis și prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.
,,Cât timp voi fi eu prefect, această zi se va organiza numai la Râmnicu Sărat. Și sper ca cei ce-mi vor urma să țină minte de promisiunea care am făcut-o astăzi râmnicenilor.,, a promis prefectul Daniel Țiclea.
Alocuțiunile nu s-au încheiat fără mesajul Comandantului Bazei Aeriane de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, județul Buzău, General de flotilă aeriană Ovidiu Bălan.
A urmat apoi ceremonia de depunere de coroane. În semn de respect pentru eroi, în același timp cu depunerea de coroane a avut loc și o paradă aeriană deasupra Cimitirului ,,Eternitatea,,.
Ziua de 10 mai are triplă semnificație în istoria României. Toate sunt legate de Regele Carol I, care a avut cea mai lungă domnie din istoria românilor: 48 de ani ( 1866 -1914).
Prima semnificație este legată de intrarea domnitorului Carol I de Hohenzollern în București. Principele Carol părăsește castelul Sigmaringen de lângă Dusseldorf şi traversează Elveţia şi Austria, spre România, la sfârşitul lui aprilie 1866, cu acceptul împăratului francez Napoleon al III-lea şi cel al regelui Prusiei, Wilhelm I. În ziua de 7 mai, ajunge cu vaporul la Turnu Severin, iar pe 10 Mai intră, după trei zile de mers cu trăsura sau călare, în București. Cea de-a doua semnificație a datei de 10 Mai este legată de proclamarea independenței în anul 1877. A treia semnificație este legată de faptul că la 10 Mai 1881, România a fost proclamată Regat, iar Carol I a fost încoronat Rege.