Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

0

Zilele trecute, poliţiştii din cadrul I.P.J. Buzău au efectuat peste 330 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 9 situații.

În cazul a 4 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

În cazul altor 5 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori cuprinse între 0,40 și 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmite dosare penale.

Cu cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din Padina, pe care poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele l-au oprit în data de 19 mai a.c., în timp ce conducea un utilaj agricol în localitatea de domiciliu.

În urma testării efectuată cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul respectiv avea o concentraţie alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar utilajul agricol nu este înmatriculat.

Polițiștii au întocmit alte 7 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de conducere suspendat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!