Salvatorii români însoțiți de personal cu echipe de câini utilitari, au ajuns în Turcia

0

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubului Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Peste 4.500 de morți și peste 20.000 de răniți 

Cel puțin 4.500 de morți în Turcia și Siria, după cutremurul devastator de 7,8 grade. Bilanțul victimelor continuă să crească.

În Turcia sânt peste 3.300 de morți și 20.000 de răniți. Primul cutremur a fost resimțit puternic și în Siria, unde au fost anunțate peste 1.500 de decese, potrivit CNN TurkCNN și BBC.

Ultima creștere vine după ce, în Siria, numărul deceselor confirmate a ajuns la 1.559, potrivit datelor puse la dispoziție de guvernul lui Assad și de facțiunile rebele care controlează anumite zone din nord-vest.

De asemenea, cel puțin 3.648 de persoane au fost rănite în Siria, potrivit oficialilor.

Ultimul bilanț prezentat de Turcia punea numărul deceselor din această țară la 3.381.

UPDATE

Echipa României de căutare-salvare, RO-USAR, care acționează în acest moment în orașul Antakya, a reușit identificarea și recuperarea de sub dărâmături a unei familii (2 adulți și un copil).

Cei doi adulți sunt în viață și au fost transportați la ambulanță, însă din nefericire copilul a fost găsit decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!