Șoferi scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier

0

În perioada weekendului, poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 18 situații. În cazul a 12 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce. În cazul altor 6 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 42 de ani, din București, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din comuna Brădeanu. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au mai întocmit alte 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehiul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, conducererea de pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzator, dar și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău desfăşoară controale pentru identificarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii acţionează atât în plan combativ, cât şi în plan preventiv, pentru informarea şi conştientizarea conducătorilor de autovehicule asupra importanţei adoptării unei conduite responsabile în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!