C.N.S.U. convocat urgent de Marcel Ciolacu. Locuitorii din Ighiu vor primi apă și alimente

0

Premierul Marcel Ciolacu a convocat seara trecută Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare de urgență.

Potrivit Hotărârii aprobate de C.N.S.U., vor fi scoase de la rezervele de stat produse alimentare și apă, care vor fi distribuite locuitorilor afectați de inundațiile din localitatea Ighiu, județul Alba.

Astfel, U.A.T. Ighiu din județul Alba va primi, ca ajutor umanitar destinat populației afectate de fenomenele hidrometeorologice din perioada 11.06.2023-12.06.2023, 15.000 litri apă plată, 5.000 conserve carne, 5.000 conserve pate și 5.000 conserve cu legume.
După precipitațiile abundente din după-amiaza zilei de duminică, 11 iunie 2023, mai multe gospodării care din zona comunei Ighiu, satele Șard și Ighiu, au fost inundate.
Crucea Roșie Română Filiala Alba a intervenit încă de luni pentru asistarea populației afectate. Astfel, au fost distribuiți peste 800 de litri de apă potabilă îmbuteliată, din casă în casă, unui număr de aproximativ 70 de familii.

În data de 13 iunie 2023, o echipă a Crucii Roșii s-a deplasat din nou în zonele inundate, distribuind pachete cu produse igienico-sanitare: săpun, șampon, detergent, produse de curățenie și dezinfecție, lavete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!