Șeful Poliției Locale Râmnicu Sărat, mustrat de consilieri și de primar. Raportul de activitate a dat cu virgulă ! Conform noilor directive, polițiștii locali vor efectua o serie de controale și vor aplica amenzi

0

Șeful Poliției Locale Râmnicu Sărat a fost chemat, în ultima zi din luna ianuarie să prezinte primarului și consilierilor locali raportul de activitate pe anul 2022. Emilian Stelian Burlacu a fost mustrat și i s-au dat directive noi. Cetățenii care aruncă zăpada în stradă vor fi amendați. Polițiștii locali vor demara o serie de controale și vor aplica amenzi comercianților care își desfășoară activitatea pe domeniul public și locuitorilor care au ridicat diverse construcții fără autorizație. Schimbări ar putea interveni și în rândul angajaților Poliției Locale. ,,…să-i duceți în locuri ascunse pe cei care vă creează  mari probleme de imagine,, l-a sfătuit primarul Sorin Cîrjan pe directorul Poliției Locale.

Consilierul local Florentin Pascu de la P.M.P. a dat startul unei dezbateri ce a durat mai bine de o oră. Pentru a doua oară, consilierul local a solicitat ca Poliția Locală să verifice agenții comerciali care, deși au spații de prezentare și depozitare a mărfurilor, le expun pe trotuare, respectiv pe domeniul public, încurcând astfel traficul pietonal. A făcut referire la cei care vând cauciucuri, care prestează diverse activități pe trotuare sau în stradă. Însăși primarul Sorin Cârjan a completat și chiar a dat ca și exemplu, magazinele din jurul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat care vând și expun pe domeniul public sicrie, coroane și alte produse de acest gen dar și comercianții care au scos aparatele de cafea și alte băuturi calde în fața prăvăliilor, pe trotuare. Florentin Pascu a solicitat ca polițiștii de la compartimentul de inspecții comerciale să se implice mai mult, să verifice agenții comerciali care își desfășoară activitatea pe domeniul public, menționând că anul trecut solicitase chiar să se facă demersuri ca activitățile care se desfășoară pe domeniul public, să dispară.

 

Consilierul local Florentin Pascu a solicitat directorului Poliției Locale să facă verificări și în domeniul construcțiilor unde, susține acesta, ,,există chiar niște investitori privați care nu respectă Legea 50 privind autorizarea lucrărilor de construcții și pe ăia nu îi vede nimeni și vă spun că Poliția Locală a trecut zilnic prin fața unor astfel de obiective. De ce pe unii îi sancționează, pe unii nu…,, după cum a declarat consilierul local Florentin Pascu.

Primarul Râmnicului, profesor Sorin Cîrjan, a verificat minuțios raportul de activitate. A criticat modul de întocmire al acestuia menționând că ,,seamănă foarte mult cu publicații statistice.,,. Pe de o parte a subliniat unele aspecte care le-a apreciat vis a vis de activitatea Poliției Locale dar pe de altă parte a fost de acord cu aspectele sesizate de consilierul P.M.P. Florentin Pascu privind implicarea precară în anumite activități și a dat ordine precise cu privire la desfășurarea activităților agenților comerciali pe domeniul public.

Sorin Cîrjan a solicitat directorului Poliției Locale un plan anual, o strategie a activității Poliției Locale. De asemenea l-a sfătuit să pună în valoare agenții buni iar pe cei care creează probleme de imagine, se pare, îi așteaptă vremuri grele. ,,…să-i duceți în locuri ascunse pe cei care vă creează  mari probleme de imagine,, l-a sfătuit primarul Sorin Cîrjan pe directorul Poliției Locale.

Directorul Poliției Locale, Emilian Stelian Burlacu a confirmat faptul că, față de anul 2021 sânt unele schimbări. A menționat faptul că activitatea a fost cumva afectată datorită restricțiilor impuse în starea de alertă din cauza pandemiei de covid.

Iată câteva fotografii care confirmă afirmațiile consilierului local, din străzi și bulevarde precum : Alexandru Ioan Cuza, B-dul Eroilor, Nicolae Bălcescu și Balta Albă, zone pe unde echipajele Poliției Locale trec zilnic și chiar staționează mult timp.

Cert este că după ședința Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat din 31 ianuarie 2023, Poliția Locală va demara o serie de controale. Râmnicenii care vor arunca zăpada în stradă, vor fi sancționați. Astfel de măsuri se vor lua și față de comercianții care expun mărfurile pe domeniul public, precum sicrie, cauciucuri și alte mărfuri sau diverse dozatoare și aparate de cafea dar și față de râmnicenii care au demolat sau au ridicat diverse construcții fără autorizație.

Urmare sfatului primit de la primarul Râmnicului, există posibilitatea ca directorul Poliției Locale să ia măsuri drastice și în privința unor polițiști locali care creează probleme de imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!