Cum îi instruiesc poliţiştii pe elevi să elimine stresul notelor din catalog

0

Zilele trecute polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au participat la o activitate intitulată „Educația non-formală : actori, practici, perspective” la Casa Corpului Didactic Buzău. Acțiunea face parte din proiectul ,,Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți,, care promovează învățarea ca experiență trăită, în care activitățile de învățare urmăresc în egală măsură dimensiunea cognitivă socială și emoțională.

La întâlnire au participat responsabili ai educației elevilor din Buzău. Au fost dezbătute idei și soluții pentru a crește rolul educației non-formale în contextul în care educația non-formală este cea mai nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante, prin organizarea de acțiuni în afara sistemului școlar, prin care se formează o punte între cunoștințele predate de profesori și punerea lor în practică.

Acest tip modern de instruire elimină stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse și al temelor obligatorii, îmbrățișând plăcerea de a cunoaște și de a te dezvolta.

Avantajele sale multiple înglobează bifarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de învățământ, cu un aport suplimentar de abilități câștigate în condițiile unei libertăți de exprimare maxime.

Obiectivele educației non-formale nu urmăresc să excludă modul tradițional de educație, ci să completeze instruirea pur teoretică prin activități atractive, la care să aibă acces un număr cât mai mare de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!